fbpx
Tur Italia - Tripaholic Tur Italia - Tripaholic

LA DOLCE VITA TOUR 2022

06 – 13 Mai 2022

DE LA : 1740 EUR*

*Pret / Sejur / Persoana in cameră dublă

Formular rezervare

PREȚUL INCLUDE:

 • transfer Bologna Florența cu autocar
 • cazare 2 nopți în Florența hotel Porto Luchessi 4* cu mic dejun
 • ghid turistic după masa de 06 mai 2022
 • tur oraș Florența cu ghid specializat
 • (bilete skip the line  la Uffizi, galeria Accademia, Catedrala și grădinile Boboli)
 • excursia în Cinque Terre (autocar + barca)
 • 3 nopți cazare în Toscana cu mic dejun 
 • excursie San Gimignano, Siena, Pienza
 • prânz cu degustare Torciano
 • tur wine & oil tasting cu prânz inclus
 • tur Vespa 
 • cazare 1 noapte cu mic dejun  în  Lucca Hotel San Lucca Palace 4*
 • cazare 1 noapte cu mic dejun Bologna Hotel Internazionale 4*
 • transfer cu autocarul Lucca – Bologna
 • transfer Bologna – Aeroport

PREȚUL NU INCLUDE:

 • bilet avion Timisoara – Bologna – Timișoara
 • prânzurile și cinele specificate în program
 • asigurarea medicala
 • asigurarea storno covid 

Itinerariu

Aterizăm la Bologna, ne luăm repede bagajele și ne imbarcam în autocarul ce ne va duce la Florența. Nu ne grăbim foarte tare dar cu toate acestea nu vrem să irosim timp prețios având în vedere că în această după-amiază veți avea timp pentru shopping.

Sosire la hotelul nostru din Florența, PLAZA HOTEL LUCCHESI situat chiar pe malul râului Arno. Formalitățile de cazare vor fi urmate de un late lunch cu o panoramă epică chiar pe rooftop-ul hotelului nostru, unde vom savura și prânzul!

Nimic nu e întâmplător la Tripaholic, astfel încât am ales hotelul cu scopul precis de a vă încânta simțurile. După prânz, un tur pietonal al superbului oraș dominat de istoria familiei Medici urmat de o scurtă incursiune de shopping!

 

Dacă trăiți cu impresia că Milano este capitala modei italiene, să nu uităm că Florența este locul originar unde s-a născut stilul italian. Este orașul Caterinei de Medici, una dintre cele mai celebrate fashioniste din istorie. Multe dintre casele de modă din Florența, au aici și un muzeu dedicat istoriei brandului

După micul dejun ne așteaptă o zi plina in Florenta!

Vom începe cu piesa de rezistență a orașului, marcă înregistrată a Florentei și anume cu 5.17 m de perfecțiune în marmură. Dacă nu ați ghicit este vorba de David, cea mai renumita statuie din lume, sculptata de Michelangelo între 1501 și 1504.

Continuăm ziua cu o vizită la Uffizi (vom fi împărțite în 2 grupuri) avand in vedere numărul maxim de 10 persoane ce pot alcătui un grup.

După Uffizi vom lua prânzul într-un restaurant cu o vedere superbă a orașului Florența. Nu vă putem dezvălui chiar tot având în vedere că elementul surpriză este un condiment important pentru o călătorie epică!

După masă mai avem de vizitat renumitul Dom, Palatul Pitti, neapărat o înghețată la Gelateria Eduardo din spatele domului unde puteți savura înghețată organică după rețete vechi de peste 100 de ani!

Seara, doamnelor și domnisoarelor vom cina într-un restaurant tipic toscanez și ne vom încânta papilele cu cea mai bună bistecca alla fiorentina din Florența! 

Cazare hotel Plaza Hotel Luchessi.

După micul dejun, ne îndreptăm spre cazarea noastră din Toscana, un superb agroturism din zona Val D’Orcia! Vom vizita San Gimignano și vom face o scurtă plimbare cu Vespa în mediul rural! Va fi o vizita relaxantă, fără să ne uităm foarte des la ceas. Până la urmă, conceptul de Dolce far Niente s-a născut în Italia și noi dorim să-l onorăm. Dacă ne place una din locații în mod special vom zăbovi mai mult…

După micul dejun, ne vom dedica ziua frumoasei Siena. Vom vizita superbul oraș medieval, vom lua prânzul într-o pizzerie cu specific și vom avea câteva ore libere pentru a ne pierde pe străduțele sale înguste. După prânz vom reveni la agroturismul nostru unde ne vom bucura din plin de natura toscaneză!

Pentru această zi, vă invităm să vă luați rochiile vaporoase, pălăriile, ochelarii de soare pentru că vă așteaptă o zi superbă în Cinque Terre. După micul dejun devreme de tot,  ne îndreptăm spre coastă, spre Manarola de unde vom lua barca și vom vizita de pe mare renumita Cinque Terre.  Prima oprire va fi în Vernazza unde ne vom pierde pe străduțele înguste și vom bea o cafea în port. Luăm în continuare barca spre Monterosso al Mare unde vom lua pranzul într-un superb restaurant recomandat Michelin (cu o superbă panoramă spre mare). Ultima noastră oprire va fi la Portovenere, stațiunea perlă a Coastei Liguria! Din Cinque Terre ne întoarcem spre Toscana și ne cazăm în orașul meu preferat toscanez, Lucca! 

După micul dejun, ne vom lua rămas bun de la Toscana și ne vom îndrepta spre Bologna unde vom petrece ultima noastră noapte. La sosire în Bologna, cazare și timp liber pentru vizită sau shopping. Seara vom lua cina împreuna la un restaurant de unde veți putea admira una dintre cele mai frumoase piețe din Bologna!

Ne trezim devreme și ne îndreptăm spre aeroport pentru a ne lua zborul spre casă!